Free songs
Home / Болести и лечење / Првите симптоми на заболување од рак се појавуваат на рацете

Првите симптоми на заболување од рак се појавуваат на рацете

Еден од првите веројатни симптоми на заболување од рак се појавува по дланките, тврдат англиските експерти по медицина.

raceАко признаците се забележат на време, болеста би можела успешно да биде победена.

Лекарите тврдат дека, дека рацете на луѓето со малигни заболувања се груби и по нив често има отоци и здебелување.

Разликите можат да се забележат, но не паѓаат во очи.

“Нужно е да ги сватиме сериозно овие знаци, затоа што токму тие укажуваат на некаква промена во нашиот организам”, советуваат експертите.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top